середу, 18 травня 2016 р.

Калейдоскоп правових знань

Злочин і кара
18 травня 2016 р. у бібліотеці-філії №14 відбулась цікава зустріч з старшим інспектором Хмельницького відділення поліції Катериною Терещенко. Цікава форма заходу – калейдоскоп правових знань «Злочин і покарання» допомогла дітям подорожувати правовою країноюпригадати деякі статті «Конвенції ООН про права дитини»
На захід у бібліотеку завітали учні НВК № 9 8 «Б» класу. Інспектор розповіла присутнім про те, в чому полягає відмінність адміністративної і кримінальної відповідальності, які матеріальні стягнення несуть батьки тих дітей, хто ступив на шлях дрібних крадіжок, здійснює тілесні ушкодження одноліткам, займається шахрайством і вимаганням.
Діти дізналися, що будь-який злочин несе за собою покарання ( в тому числі і позбавлення волі), а тому кожен громадянин суспільства повинен чітко контролювати свої дії і вчинки. Як зазнечено в “Декларації прав людини” мірилом життя будь-якого суспільства, колективу, поведінки людини є “главенство Закону”.
Зустріч  проходила жвавим діалогом.  Дітей цікавило усе:   що відрізняє правомірну поведінку дитини від неправомірної, яка межа між такими діями, що буде, якщо образиш товариша, що спричиняє юридичну відповідальність, які можуть бути небезпечні протиправні вчинки.
Працівники бібліотеки звернулися до учнів з проханням бути відповідальними, розумними, обачними і небайдужими.

До заходу була підготовлена виставка нових надходжень «Держава. Право. Закон».

Немає коментарів:

Дописати коментар