четвер, 23 листопада 2017 р.

Голодомор – чорна сповідь України

Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті. Пам‘ять про знищених і невинно убієнних має об’єднати у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування, віросповідання чи місця проживання – тобто весь український народ.
23 листопада на спомин-реквієм «Скорботна свічка памяті святої» до бібліотеки-філії №14 завітали учні СЗОШ №12 6 «Б» класу.
Захід почався зворушливою піснею «Свічка» у виконанні Оксани Білозір, яка присвячена усім загиблим під час голодомору.
Учасники заходу переглянули відеофільм з елементами хроніки про передумови створення штучного голоду в Україні. Учні по черзі зачитували хвилюючі спогади очевидців Голодомору.
Працівники бібліотеки спонукали присутніх замислитись над питанням «Крихта хліба – багато це чи мало?». Було запропоновано переглянути фрагменти документального фільму «Голодомор. Великий злам» із серії «Невідома Україна».
Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання і запаленою свічкою в руках.

«Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуєш сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була. Надіюсь, що цю болючу сторінку нашої країни діти запамятають та ніколи не забудуть!», - зауважила вчитель Емілія Гащук.

Немає коментарів:

Дописати коментар